Υλικά:
4 φέτες ψωμί ολόκληρες
ή κομμένες στη μέση
4 κουταλάκια ελαιόλαδο
4 κουταλάκια σκορδοβούτυρο
4 φέτες καπνιστός σολομός
1 πράσινο μήλο Ζαγορίν
σε μισές ροδέλες
1 ματσάκι σπανάκι Baby
4 κουταλιές φουντούκια
ψημένα και ψιλοκομμένα
Βινεγκρέτ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές χυμό μήλου
1 κουταλάκι πευκόμελο
Εκτέλεση:
Ραντίζουμε τις φέτες με το λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές. Τις αλείφουμε με το σκορδοβούτυρο και στρώνουμε επάνω το σολομό και το μήλο Ζαγορίν.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της Βινεγκρέτ.
Βάζουμε μέσα το σπανάκι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
Το στρώνουμε πάνω από τα μήλα, πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σερβίρουμε.
Μερίδες 4
Υλικά:
4 φέτες ψωμί ολόκληρες
ή κομμένες στη μέση
4 κουταλιές τυρί Φιλαδέλφεια
8 φέτες προσούτο
1 ματσάκι πράσινες σαλάτες
χοντροκομμένες
8 ντοματίνια Lucia
κομμένα στη μέση
4 κουταλιές φλούδες παρμεζάνας
4 κουταλιές σπόροι ροδιού
4 κουταλάκια λάδι τρούφας
Εκτέλεση:
Αλείφουμε τις φέτες με το τυρί και προσθέτουμε το προσούτο, τις σαλάτες και τα ντοματίνια Lucia. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, τους σπόρους ροδιού και ραντίζουμε με το λάδι τρούφας.
Μερίδες 4